Aikido Shoryukai Belgie

Tijdens de Europese week van de sport stellen wij u voor aan onze Shoryukai familie.

Shoryukai Belgie kreeg in 2019 van Shimamoto Shihan erkenning als vertegenwoordiger van zijn aikidostijl zoals die onderwezen wordt in de Shosenji dojo in Osaka. Aan het roer van deze organisatie staan de gebroeders Vanrompay en Steven Beddegenoodts die op hun beurt weer worden versterkt door een team van sterke docenten.

Het Aikido van Shoryukai Belgie zit sterk en technisch in elkaar. De zuidelijke gastvrijheid van Shoryukai Belgie heet je van harte welkom om wanneer je bij hen in de buurt bent langs te komen (Mechelen / Elewijt)

Website: https://aikidoshoryukai.be/

Aikido en Buki Waza stage – 30 september 2023

De Nationale Sportweek, week van Aikido, gaat officieel over in de Europese week van de sport. Deze Europese week van de sport wordt door de Niseikan dojo’s in Uden afgesloten. Zij heten op zaterdag 30 september iedereen welkom om de Aikido en Buki Waza stage te volgen. De Niseikan Dojo wil hiermee het belang van sporten, het plezier van Aikido, en de gezonde stimulator van samenwerking benadrukken. Deze stage is door de Technische Commissie gekenmerkt als een dubbele yudansha-stage voor de ASN leden. Deze is vrij van kosten en voor een ieder toegankelijk. Heb jij je boost toch nog niet ontdekt? Kom dan snel op zaterdag 30 september naar Uden. Wees welkom.

De Europese week van de sport – Shoryukai Nederland

De ontleding van het woord Shoryukai is de volgende; In “Shoryukai” moet het woord “Sho” 正 worden geschreven met een teken dat “goed, juist” betekent.“Ryu” 流 betekent richting of school. Samen betekenen ze een cirkel, waar de juiste manier wordt onderwezen. “Kai” zoals ook in “Aikikai” of “Budokai” 会 betekent vereniging. Deze naam hebben wij mogen krijgen door de intensieve samenwerking met Shimamoto Shihan.

Katsuyuki Shimamoto shihan is een invloedrijke aikidoleraar en hoofdpriester van de Shosenji tempel en dojocho van Shosenji dojo in het Toyonaka district van Osaka, Japan. Van 1950 tot 1956 beoefende hij de Okinawastijl van Shitoryu karate en haalde hij een nidan. Vanaf 1956 begon zijn aikidotraining aan de Komazawa University. Hij lag er mee aan de basis van de nieuw opgerichte aikidoclub en ontmoette er zijn leraars, Suzuki Kakuzen en Kisaburo Osawa. In diezelfde periode woonde hij lessen bij in Honbu dojo, waaronder ook lessen onderwezen door Osensei Morihei Ueshiba.

Vanaf 1995 reist Shimamoto Shihan veel naar het buitenland en richt hij de internationale tak van de Shosenji dojo op. Deze internationale familie is terug te vinden in Belgie, Duitsland, Israel en Polen. Zijn netwerk groeit aanzienlijk over de jaren en loopt nu  zelfs door tot in Australie, Canada en Singapore. Tijdens de Europese week van de sport, 23 tot 30 september, dragen wij Aikido uit over onze landgrenzen naar onze Europese Shoryukai familie en stellen wij deze graag aan u voor in deze week.

#NSW #Shoryukai #Aikido #sportdoetietsmetje 

Aikido geeft je een boost! – Spijkenisse

De Nationale week van de sport.

Aikido geeft je een boost!

Aikido brengt je blijdschap, enthousiasme, tevredenheid en trots. De gelukshormonen die vrijkomen tijdens het Aikido doen wonderen voor je humeur. Serotine maakt je vrolijk, terwijl endorfine je kalmeert en pijn verzacht. Emotionele boosts ontstaan wanneer je iets goeds hebt gedaan, je waardevolle vriendschappen hebt gesloten of je doel hebt bereikt.

De Nationale Sportweek, week van de Aikido, is het ideale moment om Aikdio uit te proberen en om jouw boost te ontdekken.

Kom en ontdek je boost en wees van harte welkom bij de dojo’s IWA Ryu in Hellevoetsluis. Tijdens jouw bezoek wordt je ontvangen en begeleid door ervaren NOC*NSF docenten.

Informatie vindt je op https://www.aikidospijkenisse.nl/

#Aikido #Shoryukai #IWAryu #BeActive #sportdoetietsmetje #nsw2023

Aikido geeft je een boost! – ASN

De Nationale week van de sport,

Aikido geeft je een boost!

De Nationale sportweek, week van Aikido, is het ideale moment om Aikido uit te proberen en om jouw boost te ontdekken.

Een boost kun je dus op verschillende manieren ervaren. Aikido draagt bij aan jouw ontwikkeling als persoon en leert je nieuwe vaardigheden. Je wordt vastberadener, krijgt betere zelfdiscipline en toont meer inzet. Door in groepsverband te sporten verbeter je je communicatieve vaardigheden, leer je samenwerken en wordt je verantwoordelijker.

Kom en ontdek je boost en wees van harte welkom bij Shoryukai Nederland en haar dojo’s

#Aikido #Shoryukai  #BeActive #sportdoetietsmetje #nsw2023 #sportgeeftjeeenboost

Aikido geeft je een boost! – Culemborg

De Nationale week van de sport,

Aikido geeft je een boost!

De Nationale sportweek, week van Aikido, is het ideale moment om Aikido uit te proberen en om jouw boost te ontdekken.

Een boost kun je dus op verschillende manieren ervaren. Aikido zorgt voor het verbeteren van je mentale vaardigheden, zoals concentratie, focus, zelfvertrouwen, maar ook hoe je beter met stress en druk om kan gaan. Daarnaast helpt Aikido om je hoofd leeg te maken en even aan iets anders te denken.

Kom en ontdek je boost en wees van harte welkom in de Niseikan Dojo in Culemborg. Tijdens jouw bezoek wordt je ontvangen en begeleid door ervaren NOC*NSF docenten die jou op een ontspannen en gastvrije manier kennis laten maken met de krijgskunst Aikido.

In de maand open lessen op donderdagavond van 19.30 tot 21.00 Niseikan Dojo Culemborg https://www.aikido-culemborg.nl

#Aikido #Shoryukai #NiseikanCulemborg #BeActive #sportdoetietsmetje #nsw2023 #sportgeeftjeeenboost

Aikido geeft je een boost! – Uden

De Nationale week van de sport.

Aikido geeft je een boost!

De Nationale sportweek, week van Aikido, is het ideale moment om Aikido uit te proberen en om jouw boost te ontdekken.

Een boost kun je dus op verschillende manieren ervaren. Aikido geeft je gezondheid een boost en verkleint de kans op vervelende ziektes. En dat is nog niet alles, je krijgt ook meer uithoudingsvermogen en je voelt je sterker dan ooit. Fysieke boosts helpen je om beter te presteren en je sterker te laten voelen.

Kom en ontdek je boost en wees van harte welkom in de Niseikan Dojo in  Uden. Tijdens jouw bezoek wordt je ontvangen en begeleid door ervaren NOC*NSF docenten die jou op een ontspannen en gastvrije manier kennis laten maken met de krijgskunst Aikido.

Dinsdag 21.00 – 22.30 en zaterdag 10.00 – 11.30, locatie Yoshida Sports Uden

Aikido geeft je een boost! – Spijkenisse

De Nationale week van de sport.

Aikido geeft je een boost!

Dat speciale energieke, blije en motiverende gevoel dat vrijkomt na het Aikido . Dit maakt Aikido zo leuk en verslavend. Dit gevoel is van essentieel belang bij het vinden van een dojo in de buurt.

De boost die je krijgt van aikido is voor iedereen anders. Terwijl de ene persoon Aikido beoefend voor de gezelligheid, doet een ander het voor de gezondheid, en nog iemand anders om het uiterste uit zichzelf te halen. Welke boost gaat Aikido jou geven?

 De Nationale Sportweek, week van de Aikido, is het ideale moment om Aikido uit te proberen en jouw boost te ontdekken.

Kom deze ontdek je boost en wees van harte welkom bij de dojo’s IWA Ryu in Hellevoetsluis en Spijkenisse. Tijdens jouw bezoek wordt je ontvangen en begeleid door ervaren NOC*NSF docenten die jou op een ontspannen en gastvrije manier kennis laten maken met de krijgskunst Aikido

Informatie vindt je op https://www.aikidospijkenisse.nl/

#Aikido #Shoryukai #IWAryu #BeActive #sportdoetietsmetje #nsw2023 #sportgeeftjeeenboost