De Europese week van de sport – Shoryukai Nederland

De ontleding van het woord Shoryukai is de volgende; In “Shoryukai” moet het woord “Sho” 正 worden geschreven met een teken dat “goed, juist” betekent.“Ryu” 流 betekent richting of school. Samen betekenen ze een cirkel, waar de juiste manier wordt onderwezen. “Kai” zoals ook in “Aikikai” of “Budokai” 会 betekent vereniging. Deze naam hebben wij mogen krijgen door de intensieve samenwerking met Shimamoto Shihan.

Katsuyuki Shimamoto shihan is een invloedrijke aikidoleraar en hoofdpriester van de Shosenji tempel en dojocho van Shosenji dojo in het Toyonaka district van Osaka, Japan. Van 1950 tot 1956 beoefende hij de Okinawastijl van Shitoryu karate en haalde hij een nidan. Vanaf 1956 begon zijn aikidotraining aan de Komazawa University. Hij lag er mee aan de basis van de nieuw opgerichte aikidoclub en ontmoette er zijn leraars, Suzuki Kakuzen en Kisaburo Osawa. In diezelfde periode woonde hij lessen bij in Honbu dojo, waaronder ook lessen onderwezen door Osensei Morihei Ueshiba.

Vanaf 1995 reist Shimamoto Shihan veel naar het buitenland en richt hij de internationale tak van de Shosenji dojo op. Deze internationale familie is terug te vinden in Belgie, Duitsland, Israel en Polen. Zijn netwerk groeit aanzienlijk over de jaren en loopt nu  zelfs door tot in Australie, Canada en Singapore. Tijdens de Europese week van de sport, 23 tot 30 september, dragen wij Aikido uit over onze landgrenzen naar onze Europese Shoryukai familie en stellen wij deze graag aan u voor in deze week.

#NSW #Shoryukai #Aikido #sportdoetietsmetje